Geluidsisolatie

Isoleren van geluid

Bij geluidsisolatie denk je al snel aan geluidsoverlast van de buren. Het verstandigste is natuurlijk om eerst melding te maken bij de buren van de overlast. Maar wanneer dit niet werkt is de enige optie om je huis te isoleren voor het geluid.

Type geluid

Eerst moet je het type geluid bepalen. Is dit een luchtgeluid (tv-toestellen, luidruchtige kinderen) of een contactgeluid (schuivende stoelpoten, voetstappen)?

Contactgeluiden

Contactgeluiden zoals schuivende stoelen zijn lastig aan te pakken. Dat geluid verspreid zich via trillingen door de muur, vloer en het plafond. Daarom is het verstandig om 1 van deze 3 plekken te isoleren. Dat zal al eem groot deel van het geluid dempen.

Hierdoor zal een groot deel van het contactgeluid gedempt worden en heb je geen last meer van het luchtgeluid. Als je het geluid echt volledig wilt dempen zal je isolatie moeten gaan plaatsten van de vloer tot aan het plafond.

Isoleren door een professionele organisatie

Het verstandigste is ook om niet zelf aan de slag te gaan met het isoleren, maar dit laten doen door een professionele organisatie om foutjes te voorkomen.