Isolatieplaten

Goed materiaal

Als je je woning wilt isoleren is het belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken. Hieronder een overzichtje van de 4 verschillende soorten isolatieplaten:

  1. PIR
  2. PUR
  3. XPS
  4. EPS

PIR – Deze platen kan je gebruiken voor platte daken of voor spouwmuren. Door de goede thermische eigenschappen isoleren deze muren heel erg goed. Zelfs een dunne plaat volstaat.

PUR – PUR dakisolatieplaten zijn een van de meeste efficiënte isolatiematerialen geworden. Omdat het bestaat uit schuim kan je het makkelijk op hellende daken aanbrengen. Naast het schuim bestaan er ook platen die je aan kan brengen op spouwmuren en voor het isoleren van de muur.

XPS – Met XPS isolatieplaten kun je kelders, overzetdaken, sarkingdaken, gevels en spouwmuren isoleren. Deze platen zijn er drukvast en daardoor ook goed te gebruiken voor vloerisolatie. Deze platen zijn goedkoper dan PIR en PUR, maar wel duurder dan EPS.

EPS – Is bekender als beschermingsmateriaal voor huishoudmaterialen. Het is een zeer licht materiaal en daardoor ook erg makkelijk in gebruik. Ook voor het isoleren van een huis dus.