Wanneer moet een huis of gebouw opnieuw worden geschilderd?

Wanneer moet een huis of bedrijfspand opnieuw worden geschilderd? Een gemiddeld huis of gebouw moet elke 3 á 6 jaar opnieuw worden geschilderd. Als u ziet dat de verf aan het verkleuren is, of de verf er vanaf bladert? Dan is het de hoogste tijd om uw huis opnieuw te schilderen.

 Hier vindt u een checklist met punten die u kunt nakijken voordat u begint aan het schilderswerk:

 1. Maak een lijst van al het schilderswerk dat u moet uitvoeren. Dit omvat het schilderen van muren, deuren, ramen of wanden en overige delen.

 2. Bepaal in welke kleuren u uw huis wilt schilderen. Als u een nieuwe look wilt, en er zelf niet uitkomt met de kleuren? Vraag dan advies aan een professioneel schildersbedrijf voor een uitmuntend kleurenadvies.

 3. Bepaal uw budget en hoeveel u bereid bent te besteden aan uw schilderwerk. Hoewel sommige mensen liever hun eigen huis zelf schilderen. Vinden de meesten mensen het gemakkelijker of efficiënter om een schilder in te huren. Soms leidt een poging om het zelf te doen toch tot fouten en uiteindelijk tot meer geld en tijd.

4. Neem contact op met vrienden en familie en vraag om aanbevelingen voor schilders. Neem contact op met verschillende schildersbedrijven en vraag om vrijblijvende offertes. Zorg ervoor dat u een offerte krijgt met de exacte specificaties die u in gedachten had. Het aantal lagen, te schilderen delen en de tijdlijn van het project.

 5. Zorg ervoor dat je referenties en reviews van deze schildersbedrijven goed hebt gelezen. Het is ook verstandig om foto’s en klantreferenties goed te bekijken. Meestal kun je zien wat andere klanten over het bedrijf te zeggen hebben. En hoe ze deze diensten hebben ervaren.

6. U kunt op Google gemakkelijk zoeken naar bijvoorbeeld: schildersbedrijf in Den Haag. Zo vindt u de schildersbedrijven die lokaal in Den Haag zijn gevestigd. En niet aan de andere kant van Nederland wat, u weer koste bespaart.

Soorten verf

Hoewel er veel soorten verf zijn, kunnen coatings in twee soorten worden verdeeld. Er zijn vernissen en muur verven. Deze twee types kunnen ook voor verschillende opties worden geselecteerd. Vernis wordt gebruikt voor verf, zoals kozijnen en meubels. Je kunt ook zeggen dat het kan worden gebruikt om houtproducten te schilderen. Diverse soorten vernis kunnen binnen en buiten worden toegepast. De basis of samenstelling van elke coating is anders.

Milieu vriendelijke verf

Acrylverf is duurzaam en milieuvriendelijk en bevat water in plaats van oplosmiddelen. Deze verf wordt de laatste jaren door veel schilders binnen gebruikt. Het bindmiddel is van polymeerhars. Het behoudt zijn kleur goed, is duurzaam en droogt snel. Bovendien heeft het een lichte ammoniakgeur die niet al te hinderlijk is.

Vroeger droogte deze verf erg snel op waardoor je minder vaak kon strijken. Nu droogt deze verf langzamer en kun je deze vaker strijken met een roller of kwast. Dus tegenwoordig behaal je met Acrylverf ook een glad en dekkend eindresultaat. Acrylverf wordt, in tegenstelling tot alkydverf, niet geel. Het is echter wel gevoelig voor alcohol! Dus als je je ramen schoonmaakt met alcohol, moet je hier rekening mee houden. Omdat deze verf op waterbasis is, is deze alleen geschikt voor binnen.