Tips voor goede isolatie

Isolatie

Isolatie is natuurlijk erg belangrijk. Het houd in warme en in koude tijden je huis toch op een aangename temperatuur. Ook bespaart isolatie flink op je energierekening.

Besparing energiekosten

Een oud huis goed isoleren bespaart minimaal twee derde van de energiekosten voor de verwarming. Je zou ook denken dat het in Nederland wel goed zit met de isolatie. Toch is een erg groot deel van de huizen in Nederland erg matig geïsoleerd.

Zo is er ook een top 5 opgesteld van beste tips voor de beste isolatie:

  • Dakisolatie – Door een goed geïsoleerd dak kan dat je wel 500 euro per jaar aan stookkosten besparen. Het is verstandig om daarvoor advies te vragen aan een professionele en erkende aannemer
  • Dubbel glas – Dubbel glas heeft een positief effect op je stookkosten en ook op je comfort. Helaas is niet elk raam geschikt voor dubbel glas.
  • Geluidsisolatie – Geluidsoverlast kan een hele belangrijke reden zijn om isolatie aan te brengen. Wel is het handig om er eerst achter te komen wat de bron van de overlast is.
  • Een voorbeeld hiervan is dat buren vaak de oorzaak zijn van de geluidsoverlast. Het verstandigste is dan om eerst een goed gesprek met je buren te voeren voordat je overgaat op de aanschaf van dure isolatiematerialen.